sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kohtalon Oma

Viimeaikaiset postaukset ovat olleet melko musiikkipainoitteiset ihan siitä syystä, että on pientä inspiraation puutetta blogin suhteen. Aiheita, joista kirjoittaisin ei oikein tunnu löytyvän, joten on tuntunut helpommalta lisäillä tänne biisejä, jotka ovat tavalla tai toisella kolahtaneet minuun.

Tässä Chisun uudessa sinkussa sanat kolahtivat.



3 kommenttia:

  1. On se jännä, miten tuolla Chisulla on niin hirveesti samanlaisia kokemuksia kuin mulla. Miten kaksi samanikäistä lauluntekijää kokee samoja asioita, joista kirjoittaa lauluja. Tällaisia yleisiä asioita kuin esimerkiksi, että nainen ei tunnista "elämänsä rakkautta", kun hän tulee vastaan tai, että joku Sabotoi täydellisesti Sinun elämää. Tämä Chisun listaykkönen Kohtalon oma esimerkiksi, ihan naurattamaan pistää, kun sitä kuuntelee. Niin samanlainen tarina, kuin minun matkani esimerkiksi Poriin, kuuntelemaan "elämäni rakkauden" (jonka perään niin monta vuotta ruikutin) Leinosen Villen keikkaa. Muistan kun matkustin Poriin asti kuuntelemaan häntä ja pyytämään häneltä apua, neuvoa, kun olin niin lopussa uuden levyni valmistumisen myötä, enkä oikein tiennyt keltä muulta apua olisin pyytänyt, koska tiesin Leinosen kuitenkin tietävän musiikkimaailmasta. Miehen keikka oli aivan fantastinen, yksi hänen parhaistaan. Illan päätteeksi menin erään "paikallisen" miehen kanssa porilaiseen baariin kaljalle, ja vuodatin hänelle tunnontuskiani koskien tätä fantastista monen vuoden kuvittelemaani rakkautta. Mies kuunteli ja halusi kuulla kaiken. Minulle tuntematon mies (joskus on helppo puhua tuntemattomille). Jossain vaiheessa Leinonen poksahti baariin, en tuntenut häntä, kun hän moikkasi mua kadulla. Vasta vähän ajan päästä hänet tunnistin. No, ilta meni tuntemattoman miehen kanssa kaljaa juodessa ja jossain vaiheessa päätin rohkaistua ja mennä jututtamaan Leinosta. Tartuin häntä ranteista kii, mutta hän teki tantonsa selväksi, eikä ollut erityisen halukas puhumaan minulle. Ihan ymmärrettävää, kun mies on naimisissa ja isä, sitten tulee tämän perään monta vuotta ruikuttanut nainen, seuraa häntä Poriin asti ja tahtoo jutella. No, siinä oli varmaan baarilaisilla nauramista, kun näkivät tapahtuneen, vaikka minua se ei silloin naurattanut laisinkaan, yhä miehen vankina kun koin olevani. Siinä minä näppejäni nuollen sitten laahustin takaisin hostelliin, kuunnellen, miten paikalliset ihmiset lauloivat mulle: Mun koti ei oo täällä. No, nyt tapahtumat ovat historiaa ja niille voi jo nauraa, mutta pitäisi varmaan tutustua tuohon Chisuun, kun tuntuu että elämme samanlaista elämää. Voisin varmaan saada vertaistukea! Eräs nainen sanoi: "toisten tarinoilla on helppo tehdä rahaa, mutta ne, joilla on oikeasti tarinoita, on helppo jättää syrjään". Mitä lie tarkoittanut? Ja on se jännä, kun taas aloin puhua Chisusta, kävijämäärä minun nettisivuilla tipahti yhtäkkiä 12 000 kävijästä 10,980 kävijään. En ole tiennytkään, että nuo laskurit toimivat myös toiseen suuntaan. Mitenköhän on noiden YouTube-laskureiden kanssa? Yksi nainen vastaan koko armeija. Tosi reiluu. T. Louna Widenius, widenius.louna@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Isäni sanoi minulle puhelimessa kerren, siteeraten Aku-Kimmo Ripattia, että kirjailijat ovat todella tylsää seuraa, koska ne eivät puhu mitään, ettei mitään heidän hyvistä ideoistaan, kokemuksistaan, tarinoistaan vaan vietäisi. Tämä pätee myös muusikoihin, lauluntekijöihin, jotka eivät ole itse kokeneet tai nähneet niin paljon, että joutuvat ammentamaan toisten tarinoista, koska oma kokemus, uskaltamattomuus tai maailmaa näkemättömyys on liian pieni. Sitten nämä lauluntekijät puhuvat kovaan ääneen, että perkele, kun oon kokenut kovia = lue, perkele, kun olen ollut utelias, kuunnellut kiinnostavia tarinoita sekä varastanut niitä ihmisten suusta, koska, ne ovat olleet niin pirun myyviä! Tämä ei päde tietenkään kaikkiin. On paljon maailmaa nähneitä artisteja, jotka tekevät hienoja lauluja. Mutta minä tein virheen. Minä menin puhumaan muusikoille, että olen tehnyt poliisille ilmoituksen tietomurrosta, joka on tehty tililleni, joka laskee kävijämäärää nettisivuillani. Tämä on todella tärkeää informaatiota, sillä tänä päivänä kävijämäärillä myydään artisteja. Niillä kohotetaan artistin statusta, ja ajatusta siitä, että tämä on todella suosittu = pidetty, jos hänen nettisivujensa tai facebook-tilin kävijämäärä on suuri, vaikka todellisuudessa tämä ei ole mikään tae siitä, onko artisti hyvä vai ei. Mutta ihminen on taipuvainen ajattelemaan, että jos tuosta tykkää noin moni, sen täytyy olla hyvä. Aloin puhua Chisusta taas muutama päivä sitten julkisesti Facebook-tililläni sekä musiikkipalstoilla. Kyseenalaistin häntä. Nyt Chisu on julkaissut uuden musiikkivideon biisiinsä Kohtalon oma, jossa hän on poliisi, joka lukee Super-Chisu Cosmopolitania. Kuin poliisi = lue, suomen poliisit olisivat niin välinpitämättömiä työnsä suhteen, että heitä vähät kiinnostaa oikeuden toteutuminen tässä maassa, vaan niitä kiinnostaa enemmän Chisu, nainen, joka on iso tyttö jo. Tämän maailman kirjat ovat täysin sekaisin, jos Suomen oikeuslaitos on enemmän kiinnostunut naispopparin lehtijutusta kuin oikeuden toteutumisesta tässä maassa. Se on helvetin enemmän tärkeää kuin Chisu. Ja asetan tässä kyseenalaiseksi sen, että jos suosittu, Suomen "valovoimaisin" naisartisti viljelee tuollaista sanomaa uusimmalla musiikkivideollaan, haluan kysyä, mihin hän käyttää valtaansa? Oikeudenko toteutumiseen? Minä tein virheen, minä puhuin muusikoille käynnistäni poliisilla. Seuraavalla kerralla en enää puhu. Kukin tehköön oman tulkintansa, miksi toin asian esille, ja mitkä asiat liittyvät toisiinsa. Kukin tehköön myös tulkintansa siitä, että miksi minä jatkan tätä puhumista. Miksi minä en vaikene!

    VastaaPoista
  3. On varmasti hyvä, että tuot näitä asioita esille. Mutta en usko, että blogini on oikea foorumi näille asioille.

    VastaaPoista

AddThis

Related Posts with Thumbnails