keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Jauheliha-herkkusienipiirakka

Tein sunnuntaina itselleni ruuaksi jauheliha-herkkusienikastiketta ja spagettia. Jauhelihakastiketta jäi melkoisesti yli, enkä halunnut syödä taas spagetilla, joten tein ylijääneestä kastikkeesta ja lehtitaikinalevyistä maukkaan piirakan. Eipä ollut vaikea valmistaa ja valmistukseenkaan ei tarvinnut käyttää juurikaan aikaa.

Tätä tarvitset helpon jauheliha-herkkusienipiirakan tekoon:

400 g jauhelihaa
suolaa
pippuria
oreganoa
500 g tomaattimurskaa
1 tl valkosipulimurskaa
1 purkki herkkusieniä (200 g)

1 pkt lehtitaikina levyjä
1 kananmuna

Paista jauheliha paistinpannussa.
Lisää suolaa, pippuria ja oreganoa oman maun mukaan.
Heitä sekaan tomaattimurska, herkkusienet ja valkosipulimurska.
Sekoita ja anna hautua hiljalleen miedolla lämmöllä.

Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Kauli taikinalevyt hieman ohuimmiksi ja levitä uunipellille limittäin.
Lisää jauhelihakastike levyjen päälle toiseen reunaan.
Käännä toinen reuna jauhelihatäytteen päälle ja taita pieni osa piirakan alle.
Paista uunin keskitasolla 30 minuuttia.



Itse käytin tuosta lehtitaikinalevypakkauksesta vain neljä levyä, sillä jauhelihakastiketta ei ollut ihan niin paljoa. Mutta uskoisin, että paketillinen riittää hyvin tuohon kokonaiseen määrään täytettä. Käyttää voi myös isoa lehtitaikinalevyä, jolloin ei tarvitse leikkiä noilla pienillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails