perjantai 16. maaliskuuta 2012

Luomumaito

Kärsin lievästä laktoosi-intoleranssista. Pystyn syömään jugurttia ja juustoja ilman, että maha menee sekaisin, mutta maitoa en pysty juomaan ilman että vatsaa alkaa vääntämään. Sama koskee ruokia, johon on käytetty kermaa tai maitoa. Nykyään onneksi melkeinpä kaikki ruuat ravintoloissa valmistetaan vähälaktoosisina, joka sopii vatsalleni erinomaisesti, ja kotona pystyy valmistamaan juuri omalle vatsalle sopivaa sapuskaa :)

Rakastan maitoa. Voisin juoda sitä joskus ihan litra tolkulla, mutta kun sen tietää miten siinä sitten käy. Hylamaitoa en ole koskaan pystynyt juomaan, koska se maistuu mielestäni aivan liian makealle (eikä maidolle). Joskus aikoinaan join Valion laktoosittomia maitojuomia ja Valion ProFeel-sarjan maitoa, mutta eivät nekään oikein maistuneet oikealle maidolle.

Niin ja mikäänhän ei vedä vertoja sille maidolle, joka on haettu suoraan navetasta. Tämä käsittelemätön maito kun ei saanut aikaiseksi minkäänlaisia tuntemuksia mahassani. Englannissa asuessani pystyin myös juomaan sikäläistä maitoa, ilmeisesti maito käy siellä läpi erilaisen prosessin ennen kun päätyy kaupan hyllylle, kuin mitä suomalainen maito.

Siksi olinkin niin kovin iloinen, kun ensimmäisen kerran näin ruokakaupassa luomumaitoa. Päätin kokeilla ja ilokseni huomasin, että maha ei siitä mene miksikään. Ja vielä ilmoisemmaksi tulin viime viikon lauantaina kun kävin kaupassa ja huomasin kylmähyllyssä Luomu Vanhanajan maitoa. Pakkohan sitä oli ostaa. Ja kyllä se vaan maistuu kaikista maidoista ja maitojuomista parhaimmalle. Tosin ei tämäkään vielä vedä vertoja sille navetasta haetulle, mutta eipä se kaukana ole.


Joten, jos siellä ruudun toisella puolella on muitakin, jotka kärsivät lievästä laktoosi-intoleranssista niin suosittelen kokeilemaan luomumaitoa, jos ei nuo muut laktossittomat vaihtoehdot maistu. Hyvä ystäväni kärsii myös samaisesta ongelmasta ja hänenkin vatsalleen sopii tämä luomumaito :)

Ja tottahan toki tätä voivat maistaa kaikki muutkin, eivätkä pelkästään laktoosi-intolerantikot ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails