maanantai 12. maaliskuuta 2012

Juustofondue

Lauantaina herkuteltiin juustofonduella. Juustofondue on suhteellisen helppo valmistaa eikä siinä aikaakaan kulu kovinkaan paljoa. Itse tein alkuvalmistelut (raastoin juustot, pilkoin dipattavat yms.) etukäteen, jotta saunan jälkeen päästiin heti itse asiaan.

Tässä resepti, jonka mukaan itse olen nyt pariin otteeseen valmistanut juustofonduen ja josta riittää mainiosti kolmelle:

400 g mustaleima emmentaljuustoa
400 g gruyèrejuustoa
4-5 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl kirschviinaa (tai kossua) + 1 rkl maizenajauhoja
1-2 valkosipulin kynttä
ripaus muskottipähkinää ja korianteria

Raasta juusto karkeasti.
Valitse paras paksupohjainen kattilasi tai keraaminen juustofonduelle tarkoitettu astia.
kuumenna juustoraaste ja viini hiljalleen koko ajan hämmentäen.
Mausta valkosipulilla.
Kun massa on sluanut, suurusta kirsch- tai kossutilkkaan (vesi käy myös) sekoitetulla maizenajauhoilla.
Kun seos on kiehunut muutaman minuutin, mausta muskotilla ja korianterilla.
Siirrä fonudepata liekkilämmittimelle.

Dippailla voi esim.
* leipäkuutioita
* cocktailkurkkuja
* kirsikkatomaatteja
* omenaa
* viinirypäleitä
* hunajamelonia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails