maanantai 26. maaliskuuta 2012

Gaijin

Kävimme perjantaina töiden jälkeen muutaman työkaverin kanssa syömässä Gaijin-nimisessä ravintolassa. Monelle ravintola on varmastikin tuttu, mutta minulle ravintola oli täysin uusi tuttavuus. Nimikään ei sanonut minulle mitään, siitäkin huolimatta, että ravintolan toinen omistaja on MasterChef-ohjelmastakin tuttu Tomi Björck.





Gaijin on pohjois-aasialainen ravintola, joka sijaitsee Punavuoressa osoitteessa Bulevardi 6. Näin Gaijinin nettisivuilla kerrotaan revintolassa tarjottavasta ruuasta:

"Ruokailu Gaijinissa perustuu sosiaaliseen syömiseen, suuriosa ruuista on suunniteltu jaettaviksi pöytäseurueen kesken. Gaijinin keittiömestari on suunnitellut kaksi eheää menukokonaisuutta, joista valitsemalla yhden koko pöytäseurueelle, voitte hypätä makumatkalle ja antautua ammattitaitoisen henkilökuntamme huomaan. Menuille on myös suunniteltu juomapaketit, jotka täydentävät makuja koko menun varrella. Kaikki ruokalajit soveltuvat hyvin nautittavaksi samanaikaisesti toisiensa kanssa ja suosittelemmekin rohkeasti yhdistelemään erilaisia makuja. Ruoka ja juoma ovat suuri osa Gaijin-perheemme elämää, hienoa että saamme jakaa sen kanssanne."

Me emme lähteneet valmisiin menuvaihtoehtoihin, vaan valitsimme listalta mieluiset annokset. Alkuun otimme tietysti pikku alkudrinksut ja alkupalaksi valitsin itselleni Prawn Rice Cake, jonka päällä oli red dragon-dressingillä maustettuja katkarapuja. Pääruaksi valitsimme neljä eri ruokalajia, jotka jaoimme keskenämme. Pääruuaksi valitsimme Crispy Chicken Sweets Chili (rapeaksi paistetut kanan ‘drum sticksit’, kiinalainen sweet chili dressing, paahdettua valkosipulia), Korean Hot Pot (pitkään haudutettua karitsaa, pikkelöityä chiliä, mausteinen hot pot-liemi), Tiger Prawns (grillattuja tiikerirapuja, sitruuna-yuzu majoneesiä, Gaijinin ‘sweet chiliä’) ja Beef Bulgogi (korealaiseen tyyliin marinoitua marmorihärkää, kimchiä, pikkelöityä kurkkua). Kaikki ruuat olivat ihan älyttömän hyviä. Jälkkäriksi otin Omeshu-likööriä.




























Yllä olevassa kuvassa on alkuruokiamme (kuva otettu kännykällä, joten laatu ei paras mahdollinen).

Ruokailun jälkeen kävimme vielä drinksuilla Villissä Wäinössä. Oli ihan hiukean hauska ilta.

A:lle oikein ihanaa äippälomaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails