perjantai 9. joulukuuta 2011

Suklaajuustokakku

Kun työkaverini olivat luonani istumassa iltaa kaksi viikkoa sitten tarjoilin heille "jälkkäriksi" suklaajuustokakkua. Bongasin tämän reseptin aikoinaan MeNaiset-lehdestä pari vuotta sitten, ja nyt vasta sain aikaiseksi tehdä tätä herkkua.

Tässäpä teillekin resepti, olkaat hyvät:

Suklaajuustokakku (12 annosta)
Valmistusaika: 25 minuuttia + jähmettymisaika 4 tuntia

Pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g huoneenlämpöistä voita

Täyte:
400 g tuorejuustoa (esimerkiksi Philadelphia tai Viola)
1 tl kardemummaa
200 g tummaa suklaata (talous- tai leivontasuklaa)
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun: 2 dl pakastevadelmia

Murskaa keksit tehosekoittajassa tai tukevassa muovipussissa kaulimella nuijien. Lisää pehmeä voi keksimuruihin. Jos voi on kylmää ja kovaa, sulata sitä mikrossa tai kattilassa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan pohjalle. Siirrä vuoka kylmään odottamaan.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöinen juusto notkeaksi, ja sekoita siihen sula suklaa ja kardemumma. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi, mausta se vaniljasokerilla. Yhdistä juusto-suklaaseos kermavaahtoon ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Siirrä kakku kylmään jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Koristele kakku vadelmilla.

Voit tehdä kakun 3–4 päivää etukäteen jääkaappiin. Kakku kestää myös pakastamisen.

Itse valmistin kakun edeltävänä iltana, ja hyvää tuli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails