tiistai 6. joulukuuta 2011

Juustopiiras à la Mamma

Kylmäsavuporonaposteltavat-kirjoituksessa kerroinkin, mitä tarjoilin työkavereilleni pieninä alkupaloina kuplivan kera reilu viikko sitten, kun olivat täällä iltaa istumassa.

Kun kupliva oli saatu juotua, oli aika siirtyä viiniin. Ja mikäs sen parempi viinin kanssa kuin juustot. En kuitenkaan halunnut tarjota perinteistä juustotarjotinta vaan tein juustopiiraan, jonka reseptin olen saanut äidiltäni.



Taaskaan en ehtinyt saamaan aikaansaannoksestani kuvia, ennen kuin oli jo hävinnyt parempiin suihin. Tässä kuitenkin resepti helppoon juutsopiiraaseen:

Pohja
150 g voita
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa
1 dl juustoraastetta

Täyte
2 kananmunan keltuaista
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
4 dl juustoraastetta (osan voi korvata aurajuustolla)

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja vuoraa piirakkavuuan (halk. 24 cm) pohja ja reunat taikinalla. Esipaista pohja kullanruskeaksi 225 asteisessa uunissa.

Sekoita yhteen keltuaiset, kerma, vehnäjauhot ja juustoraaste täytettä varten. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista piirasta 200-225 asteisessa uunissa kunnes piiras on saanut väria jä täyte jähmettynyt.



Kuva lainattu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails