maanantai 8. marraskuuta 2010

Uunilohta

Pyhäinpäivän ja Ruotsalaisuuden päivän kunniaksi tein lauantaina ruuaksi uunilohta ja perunamuussia. Ei ehkä kovin juhlallinen ateria, mutta erittäin hyvää. 

Itse en juurikaan syö kalaa. Ainoat muodot jossa kala menee alas ovat seuraavat: kalamureke, graavattu lohi, kalapuikot ja uunilohi. Niin ja syönhän minä mätiä, ja nimen omaan muikunmätiä. Kai sekin lasketaan kalaruuaksi?! :)

Tässä resepti erittäin helppoon ateriaan:

UUNILOHI
n. 400 g lohta
suolaa
valkopippuria
1 purkki kermaviiliä
1 purkki smetanaa

Ripottele suolaa ja valkopippuria lohen päälle oman maun mukaan.


Sekoita kermaviili ja smetana uunivuuan pohjalle.
Aseta lohi vuokaan nahkapuoli ylöspäin.


Paista uunissa n. 25 minuuttia.
Kun lohi on valmis, poista nahka.



Perunamuusin ohjetta en nyt tähän sen tarkemmin laita, mutta yksi resepti löytyy täältä. Itse teen muusin ihan näppituntumalla :)

Tarjoile uunilohi ja perunamuusi esimerkiksi salaatin kanssa.

Uunilohen kanssa nautin valkoviiniä. Tällä kertaa valitsin saksalaisen Moselland Riesling Trocken valkoviinin, jossa on mielestäni hinta-laatusuhde kohdillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails