maanantai 22. marraskuuta 2010

Lapin taika

Rakas Joulupukki -postauksessa kerroin joululahjatoiveistani. Toiveista jäi kuitenkin pois muutama, ja ihan tarkoituksella, sillä halusin tehdä näistä ihan oman postauksen.

Kalevala Korulla on oma joulukoristesarja, johon tulee joka vuosi uusi joulukoriste. Joulukoristeet ovat keräilykappaleita, joihin lyödään näkyviin vuosileima, ja ovat myynnissä vain rajoitetun ajan.

Sain ensimmäisen Kalevala Korun joulukoristeen vuonna 2005 mummultani. Nyt minulta löytyy kolme joulukoristetta. Välistä puuttuvat vuosien 2006 ja 2007 koristeet ja tietenkin tämän vuoden koriste.

Vuoden 2010 joulukoristetta kuvaillaan Kalveala Korun sivuilla seuraavasti:

On vuoden pimein aika, ympärillä yö ja nietokset. Porotokka jolkottelee läpi lumen. Taivaalla leiskuvat salaperäiset revontulet, ketunhännän huiskimat.
Nuotion kajossa Lapin kaamos hehkuu omaa henkeään. Pohjanpalo yötaivaalla, kaartuvat poronsarvet, paukkuva pakkanen. Samaa henkeä kätkeytyy myös Kalevala Korun tämän vuoden joulukoristeeseen. Tulen kultaa, kaamoksen sinisyyttä – niiden kimmellyksessä mieli siirtyy arjesta joulun maailmaan: lämpöön, rauhoittumiseen ja yhdessäoloon, oli se sitten yössä nuotion ympärillä tai kotona takkatulen loimussa.
Kultaseppä Marja Arola on koonnut Lapin kultahippujen taianomaisuuden Lapin taika -joulukoristeeseen, joka välittää joulun salaisuuden ja sen tunnelman, kun löytää jotain erikoista ja pysyvää arjen ja pimeyden keskeltä.

Vuoden 2010 Kalevala Korun joulukoriste

Vuoden 2010 Kalevala Korun joulukoriste on siis yksi joululahjatoiveistani ja ehkä yksi niistä tärkeimmistä. Sen lisäksi toivon myös vuosien 2006 ja 2007 koristeita, jos niitä vain enää saa mistään.

Kuvassa vasemmalla vuoden 2007, keskellä vuoden 2006 ja oikealla vuoden 2005 Kalevala Korun joulukoristeet



Kuvat lainattu täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails