maanantai 6. helmikuuta 2012

Vaalisunnuntain menu

Eilen herkuttelin tosi simpelillä ruualla: jauheliha-herkkusienikastiketta ja tagliatellea, sekä jälkkäriksi uunibanaaneja ja vaniljajäätelöä.

Tässä ohje erittäin helppoon vaalisunnuntain menuun:

Jauheliha-herkkusienikastikke
400 g jauhelihaa
suolaa
pippuria
390 g yrtti tomaattimurskaa
1-2 rkl tomaattipyrettä
1 tl valkosipulimurskaa
110 g herkkusieniä

Ruskista jauheliha pienessä määrässä rasvaa. 
Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Lisää tomaattimurska, tomaattipyre ja valkosipulimurska.
Sekoita.
Lisää joukkoon vielä herkkusienet (itse käytin säilykesieniä, valmiiksi viipaloituna).
Anna hautua kannen alla sen aikaa kun keität tagliatellen (pussin ohjeen mukaan).

Jauhelihakastikkeesta riittää n. 4 hengelle, joten itseltäni jäi melkoisesti yli. Onneksi pakastin on keksitty ;) 


Uunibanaanit ja vaniljajäätelö
2 banaania
2 rkl fariinisokeria
½ sitruunan mehu

Kuori banaanit ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia.
Laita halkaistut banaanit voideltuun uunivuokaan.
Ripottele banaanien päälle fariinisokeria.
Kaada päälle vielä sitruunamehu.
Paista 250-asteisessa uunissa kunnes banaanit ovat saaneet hieman väriä.
Tarjoile esim. Aino Vanilja & Valkosuklaan kuiskaus -jäätelön kanssa.


Pääruuasta en muistanut napata kuvaa, mutta jälkkäristä kylläkin :)







2 kommenttia:

  1. Oi nam, tuota jälkkäriä pitääkin kokeilla! Näyttää ja kuulostaa tosi namilta. :)

    Mä tykkään myös laittaa jauhelihakastikkeeseen herkkusieniä, oikeastaan tungen niitä vähän joka ruokaan :D

    ps. tuo edellisen postauksen fonduepata on tosi hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä oikein herkullinen (ja helppo) jälkkäri, suosittelen kokeilemaan :)

      Ja kiitos, tykkään myös itse tuosat fonduepadasta :)

      Poista

AddThis

Related Posts with Thumbnails