perjantai 3. elokuuta 2012

Rhubarb

Sain toissa päivänä vanhemmiltani hieman raparperia. Heidän pihassaan kasvaa sitä ihan mahdottoman paljon.

_MG_0010

_MG_0012


Pidän raparperista tosi paljon ja äidin tekemä raparperikakku pehmeällä marengilla on jotain ihan taivaallista. Täytyy joskus pyytää äidiltä resepti ja kokeilla itse onnistuisinko kakun teossa.

Itse tein eilen osasta rapapreinvarsista nopean ja helpon muropiirakan, johon raparperin lisäksi laitoin loput hieman lässähtäneistä mansikoista. Tähän helppoon piirakkaan tarvitset vain muutaman raparperivarren (itse käytin kai kolme tai neljä) sekä n. 10 mansikkaa (myös muut marjat tai hedelmät sopivat tähän hyvin). Murotaikinaa varten tarvitset 2 dl vehnäjauhoja, 2-3 rkl sokeria ja 75 g voita.

Sekoita yhteen jauhot ja sokeri.
Lisää hieman pehmentynyt voi joukkoon ja "nypi" se jauhojen joukkoon.
Viipaloi raparperi ja mansikat oman maun mukaan.
Levitä viipaleet voidellun piirakkavuuan pohjalle.
Sirottele päälle hieman sokeria (n. ½ dl) ja perunajauhoja (1 rkl). Perunajauho sitoo kosteuden.
Sirottele murotaikina päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 min.

Tarjoille vanjiljajäätelön tai -kastikkeen kera (itse söin ihan pelkälteen ;)

_MG_0017

_MG_0020

_MG_0022

Pidin piirakkaa uunissa 25 minuuttia, mutta olisi voinut olla minuutin tai kaksi vähemmän, sillä pikkuisen reunat kärähtivät, mutta ei se makuun vaikuttanut.

Loput raparperin varsista kuorin kevyesti, pilkoin n. 2 cm pituisiksi palasiksi, laitoin minigrip-pusseihin sokerin kera ja laitoin pakkaseen. Nyt voin sitten talvellakin herkutella tällä kesäisellä herkulla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails