lauantai 11. elokuuta 2012

Perjantain herkkuiltapala

Rakastan vuohenjuustoa ja yksi lemppari alku-/iltapala, jossa tätä herkullista juustoa esiintyy on hyvin simppeli valmistaa. Tarvitset yhden palan Reissumiestä, neljä siivua vuohenjuustoa (sitä pienempää versiota, jos sinulla on iso riittää yksi viipale), pikkuisen voita, hieman jääsalaattia, omenahilloa ja balsamicoa.

_MG_0002

Aseta uuni 250 asteeseen. Jos uunista löytyy grillitoiminto, laita se päälle.
Levitä reissarille hieman voita ja asettele vuohenjuustoviipaleet leivän päälle.
Kun uuni on lämmennyt, laita leipä uuniin ylätasolle n. 7 minuutiksi, kunnes vuohenjuusto on kauniin kullan ruskea päältä.
Sillä aikaa kun leipä on uunissa, laita lautaselle salaattipeti ja suihkauta päälle hieman balsamicoa.
Kun leipä on valmis asettele se lautaselle salaattipedin päälle.
Kruunaa leipä omenahillolla oman maun mukaan.
Nauti kera lasillinen punaviiniä.

_MG_0005

Valmistin tämän herkun itselleni perjantaina iltapalaksi ja nautin sen kanssa yhtä lempparipunaviiniäni, joka näkyykin yllä olevassa kuvassa. Kuvassa näkyy myös siskoltani synttärilahjaksi saatu Tapio-sarjan punaviinilasi.

Olen joskus aiemminkin jakanut kanssanne tämän simppelin respetin, tuolloin käytin tosin vaaleaa leipää. Reissari ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto tähän herkkuun.

2 kommenttia:

  1. Tätä pitää kyllä kokeilla - rakastan lämpimiä leipiä, mutta vuohenjuustoa en ole koskaan niihin laittanut. Ja omenahillo juuston kanssa kuulostaa jännältä, sitäkin pitää kokeilla!! Njam, nyt tuli nälkä... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahillo tuo kivan pikku kontrastin tuohon. Vuohenjuuston suolaisuus ja omppuhillon makeus on yllättävän hyvä pari :) Myös paholaisenhillo on hyvä vaihtoehto.

      Poista

AddThis

Related Posts with Thumbnails