sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Parvekkeen kalusteet

Eilisessä postauksessa kerroin heiman suunnitelmistani uusia parvekkeeni kalusteet. Kevätkukat ovat jo siis löytäneet tiensä parvekkeelle.

Viime keväänä ostin pervekkeelle ns. parvekelaatat tekemään parvekkeen betonilattiasta mieluisamman, mutta parvekekalusteita en uusinut, vaan vanhat saivat luvan kelvata. Ja hyvin ovatkin palvelleet nyt useamman vuoden.



























Parvekkeeni ei ole pieni, mutta ei järin isokaan, joten pervekkeelle ei mahdu kauhean isoa parvekekalustoa. Jopa nuo nykyiset tuloit alkavat olemaan aika maksimikoossa; neljä mahtuu nippa nappa. Ja heinäkuussa vanhemiltani saatu kansituolikin mahtuu juuri ja juuri. Noista kukkalaatikoista päätin luopua suosiolla viime kesänä kun narsissit vaihtuivat kesäkukkiin. Veitä ihan turhaa tilaa pervekkeelta, kun oli pakko laittaa sisäpuolelle roikkumaan. Nyt käytössä on enää tuo vasemassa kuvassa näkyvä kolmetasoinen kukkateline.




Kriteerinä uudelle parvekekalustolle on että on puuta. Sopisi parhaiten yhteen kansituolin (joka muuten vaatii hiomista ja petsauksen) ja parvekelaattojen kanssa.

Selailinkin tänään Ikean sivuja ja sieltähän löyty pari oikein varteenotettavaa vaihtoehtoa parvekekalusteiksi:


Bollö tuolit ja pöytä



Tärnö tuolit ja pöytä


Näissä kalusteissa miellyttävät sekä ulkonäkö että käytännöllisyys. Molemmissa malleissa sekä tuolit että pöydät ovat kokoontaitettavia, joten kun on aika talvisäilytyksen, niin eivät vie paljoakaan tilaa. Ajatuksena minulla on myös ollut, että hankkisin neljä tuolia, joten kaksi saa näppärästi kokoon ja säilytykseen kun niille ei ole tarvetta.

Lisäksi ihastuin tähän Äpplarö-sarjan taittojakkaraan. Löytyisköhän tälle, vielä neljän tuolin, pöydän ja kansituolin lisäksi, tilaa parvekkeeltani?!




Nyt pitäisikin sitten vain päättää, että kumpi noista yllämainituista kalusteista parvekkeelleni lopulta päätyy. Niin ja sinne Ikeaankin olisi siis jossain vaiheessa päästävä.




Kuvat lainattu.


3 kommenttia:

  1. Jag längtar och väntar tills jag får börja inreda vår balkong. Men snöfallet över helgen stannade upp de planerna ganska rejält. Hoppas snön smälter bort snabbt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Här kom det också ca. 10 cm snö inatt så jag får nog också vänta ännu en stund innan jag kan börja med inredningen av balkongen. Narsisserna hamnade jag också ta in... :/

      Poista
  2. De e just dom där Bollö jag har, men med större bord.
    -Susanna

    VastaaPoista

AddThis

Related Posts with Thumbnails