keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joulu vietetty

Joulun pyhistä on selvitty ja paluu arkeen on jo pitkällä. En taaskaan ole ehtinyt päivttelemään blogia kovinkaan ahkerasti, mutta ehkäpä asia korjaantuu jossain vaiheessa. Tässä kuitenkin Joulun tunnelmia:

Vietin tosiaan Joulua vanhempieni luona perinteisin menoin. Torstaina kun saavuin vanhemmilleni olivat jo joulutohinnat täydessä käynnissä keittiössä; laatikoita valmisteltiin, rosollin ainekset pilkottiin, kinkku valmisteltiin paistamista varten ja tuoksu oli tietenkin hurmaava.

Perinteeseemme kuuluu, että joulukuusi koristellaan aatonaattona, niin myös tänäkin jouluna. Koristellimme kuusen yhdessä veljeni kanssa, ja täytyy kyllä sanoa että siitä tuli todella upea. Veljeni oli löytänyt juuri sopivan kuusen saliimme. Kuusta koristellessamme kuuntelimme perinteeseen kuuluvaa joulumusiikkia C-kasetilta. Sama kasetti soi joka aatonaatto, ja sitä kunnellessa syntyy se oikea joulufiilis. Taidettiin kuunnella kasetti ainakin kahteen ellei jopa kolmeen kertaan läpi :D










Kun kuusi oli saatu koristeltua ja suurin osa laatikoista esipasiettua, oli kinkun vuoro siirtyä uuniin.



Aatonaaton ja aaton välisenä yönä oli melko kylmä (kellon aika on väärä, se näyttää kesäaikaa :D).



Kun kinkku oli saatu uuniin ja "lapset" nukkumaan, aloittivat vanhempani lahjojen paketoimisen. Aatoamuna, kun heräsimme ja tulimme alakertaan, oli kuusen alle ilmestynyt suuri määrä lahjoja.







Edellisessä postauksessa olin virheellisesti kirjoittanut, että söisimme joulupuurun vasta joulukirkon jälkeen. Todellisuudessa söimme puuron aamupäivällä ennen hautausmaille ja kirkkoon lähtöä. Turusta julistetun Joulurauhan kuuntelimme autossa (perinteisesti) matkalla Hämeenlinnaan. Ensin kävimme siis Hämeenlinnan hautausmaalla viemässä kynttilöitä haudoille, sitten joulukirkkoon ja sen jälkeen Janakkalan hautausmaalle. Kun pääsimme takaisin kotiin keitimme ensin glögit lämmikkeeksi. Hieman myöhemmin joimme kupposet kahvia ja söimme joulutorttuja, samalla odottaen jännittyneesti että kello tulisi kolme. Kolmelta saimme sitten "kello kolmen pakettimme". Ehkä arvaattekin, mitä paketista kuoriutui ;)



Kun "kello kolmen pakettit" oli avattu aloimme valmistautumaan iltaa varten, lautasliinat silitettiin, pöytä katettiin ja autoimme äitiä keittiössä.



Siirryimme illallispöytään noin seitsemän aikaan ja herkuttelimme pitkän kaavan mukaan. Noin yhdeksän aikoihin siirryimme kuusen läheisyyteen jakamaan lahjoja. Ilta menikin siinä rattoisasti lahjoja avaten ja jutellen. Yöpuulle taisimme siirtyä vasta lähempänä puolta kolmea. Oli kertakaikkiaan aivan ihana Joulu.

Lahjoistani sen verran, että sain kaikkea tarpeellista. Esittelen ehkä osan niistä myöhemmin erillisessä postauksessa.

Toivottavasti teilläkin oli ihana ja rauhallinen Joulu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails