perjantai 25. huhtikuuta 2014

Simat Vapuksi



Jaahas, edellisestä postauksesta vierähtikin sitten reilu viikko. Hups. Pääsiäinen meni mukavissa merkeissä perheen kesken ensin vanhempieni luona, sitten siskon ja hänen miehensä kanssa hetken minun luonani ja taas vabhempieni luona :) oli kyllä niin ihana saada viettää taas kunnolla aikaa rakkaan siskon kanssa, hän kun asuu Maarianhaminassa, niin tulee harvemmin nähtyä.

Pääsiäiseni herkuteltiin hyvällä ruualla ja juomalla, ja taisi masuun eksyä yksi jos toinenkin Kinder-muna. Niin ja korkattiinhan me siskon kanssa niin terassi- kuin parvekekausi :)





Ensi viikolla juhlitaankin sitten Vappua! :) Vapun valmistelut aloitinkin eilen siman valmistuksella. Siman pääsinkin tänään töiden jälkeen pullottamaan ja pari päivää pitäisi vielä odottaa, että sima on valmista.




Siman valmistan aina saman reseptin mukaisesti, eli sillä joka löytyy fariinisokeripaketin kyljestä. Tosin itse lisään vielä sitruunan kuorta ja yhden sitruunan viipaleina, sillä tykkään simasta jossa on hieman enemmän sitruunan makua :)

4 l vettä

250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
sokeria, rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. 

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. 

Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails