torstai 28. helmikuuta 2013

Mitä syödä kipeänä?

Kun sairastelen ei minulle juurikaan tule nälän tunnetta. Kuitenkin pitäisi syödä, jotta parantuminen sujuisi niin kuin pitää. Sairastellessa ei juurikaan huvita seistä hellan ääressä, joten ruuan pitäisi olla helppo valmistaa.

Tiistaina "kokkailinkin" itselleni Lämmin Kuppi -keiton, jonka sain viime viikolla näytteenä. Näitä näytteitä jaeltiin Helsingin rautatieasemalla :) Kyseessä oli tomaatti-basilikakeitto krutongeilla, ja täytyy sanoa että yllätyin positiivisesti tuosta keitosta. Melkeinpä voisin ostaa kotiin noita ns. hätävaraksi, kun joskus tulee niitä tilanteita ettei vaan jaksa tehdä ruokaa.

Tällaisten keittojen lisäksi toinen helppo sairastelijan ruoka on puuro. Ja puuroissahan riittää valinnan varaa! Puurot valmistuvat kuin itsestään, eikä niiden valmistusta tarvitse juurikaan vahtia, varsinkin jos keittää puuron hauduttaen puurokattilassa

Keskiviikkona keitin yhtä lempparipuuroani, ruispuuroa. Lapsuudessani (ja vieläkin) tätä herkkua kutsuttiin nimellä mummigröt (mummipuuro), sillä mummollani oli tapana tehdä tätä kun olimme yökylässä, eikä me lapset ikinä muistettu mikä puuro oli nimeltään, joten kun kotona halusimme tätä puuro pyysimme äitiämme tekemään mummigröt:iä :)

Tänään tein itselleni ihan perus Nallen neljän viljan puuroa. Puuroon kuuluu tottaikai voisilmä. Pinnalle ripottelin vielä pikkuisen sokeria makeutta antamaan. Toiset tykkää laittaa puuroon vielä maitoa, itse juon sen ennemmin lasista. Puuron lisäkis tein viel pari ruisleipää metwurstilla ja juustolla.

1 kommentti:

  1. Mikähän vitsi siinä on, että jenkeissä syödään aina kanakeittoa, kun ollaan sairaana... Puurot rules ja niistä ylivoimaisesti parasta on uuniohrapuuro; yön yli matalassa lämmössä hautunut ihanuus... Ansku

    VastaaPoista

AddThis

Related Posts with Thumbnails