tiistai 17. tammikuuta 2012

Pullan tuoksua

Innostuin sunnuntaina leipomaan pitkästä aikaa pullaa. Yhteen aikaan leivoin pullaa ihan hulluna koko ajan, mutta jossain vaiheessa into loppui.

Pulla on ehkä maailman helpoin leivottava, ainoastaan taikinan vaivaaminen on joskus hieman työlästä, mutta siihen saa hyvin purettua ärtyneisyyttä, jos sellaiselle tuulelle sattuu ;)

Leivon pullat aina samalla reseptillä, jonka olen joskus yläasteaikoina oppinut (tai no, ulkoahan en sitä osaa). Resepti löytyy oppikirjasta nimeltä OLE HYVÄ!

Pienet vehnäpullat (n. 16 kpl)

2 dl maitoa
25 g hiivaa (tai pussillinen kuivahiivaa)
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa (itse laitan aina vähintään 2 tl)
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia (itse käytän aina voita ja sen reilu 75 g)
voiteluun 1 kananmuna

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi
2. Lisää hiiva muruina maidon joukkoon. 
(Mikäli käytät kuivahiivaa, sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon)
3. Lisää kananmuna, mausteet ja puolet jauhoista. Sekoita voimakkaasti puuhaarukan kanssa.
4. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa toisella kädellä.
5. Lisää huoneenlämpöinen margariini (tai voi) ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
6. Peitä kulho liinalla. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
7. Laita uuni 225 asteeseen.
8. Leivo taikinasta pieniä pyöreitä pullia.
9. Annan pullien kohota kaksinkertaisiks liinan alla.
10. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
11. Paista pullia uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Minä tarjosin pullat kahvin kera vanhemilleni, kun he tulivat pistäytymään sunnuntaina. Koko porraskäytävä tuoksui ihanasti pullalle. Oi, kuinka rakastan pullan tuoksua :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails