keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Tiistai-ilta

Innostuin eilen siivoamaan kirjoituspöytäni laatikot, homma mikä olisi oikeastaan pitänyt tehdä jo alkuvuodesta kun muutin pois silloisesta vuokrakämpästä, mutta silloin ei mukamas ollut aikaa.

Eilen illalla kun pääsin töistä kotiin, oli minulla jotenkin todella energinen olo, vaikka koulutuspäivän päätteeksi nukahdinkin junaan. Mutta ehkä juurikin tuo pieni torkahtaminen aiheutti sen pienen energian puuskan, joka iski kotiin tullessani. Päätin purkaa tuon energian siivoamiseen, mitä inhoan yli kaiken. 

Pöytälaatikoiden siivoaminen oli kuitenkin yllättävänkin kivaa. Sitä löysi laatikoiden uumenista vaikka mitä; vino pino käyntikortteja, AMK-ajalta oleva yrityksen perustamisprojekti 'Vaateliike Urbano', valokuvia, matkapäiväkirjoja, kauhea määrä kuitteja, flyereitä ja esitteitä eri matkoilta, ulkomaan valuuttaa...




Luinpa siivoilun lomassa pitkästä aikaa päiväkirjaani, jota pidin Englannissa asuessani. Taisin viimeksi lukea sitä pari kolme vuotta sitten. Paljon olin jo ehtinyt unohtamaan siitä, mitä kaikkea pääsinkään kokemaan ja näkemään tuon seitsemän kuukauden aikana kun Englannissa asuin, ja oli hauska palautella mieleen niitä retkiä ja juttuja mitä sillon tein.



Siinä lukiessani päiväkirjaa, sivujen välistä tipahti koira-aiheinen kaksiosainen kortti.


























Tuo kortti oli mummuni lähettämä, olin silloin asunut Englannissa vajaan kuukauden. Oli kiva lukea mitä mummu silloin melkein viisi vuotta sitten kirjotteli. Tuon kortin väliin oli mummu myös laittanut 50 €, jolla sain ostaa itselleni jotain hömppää (mummun sanoin hux-fluxköp). Tuolla rahalla ostin itselleni muiston tuosta Englannin ajastani; taulun, jossa on kuvattuna Sussexin kartta, kunta jossa asuin. 

Kortin lopussa oli lause, joka sai minut kyynelehtimään: 

"Lyckligtvis råkade jag ha det här kortet som säkert kan tolka till Dig att här finns en hund och en mummu vilka har ledsamt efter Dig." 

Vajaa neljä kuukautta tuon kortin kirjoittamisen jälkeen mummuni nukkui pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails