sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Uuniperunat katkaraputäytteellä

Päätin sunnuntain kunniaksi tehdä itselleni uuniperunoita ja ajattelin jakaa tämän superhelpon reseptin kanssanne.




Uuniperunat ovat niin helppo valmistaa. Tarvitset vain muutaman isohkon perunan (paras uuniperunalajike on Rosamunda), lämmität uunin 200 asteeseen ja kyspennät parunoita uunissa noin tunnin verran (riippuen perunoiden koosta). Perunoiden kypsyys kannattaa tarkistaa esim. varrastikulla.

Katkaraputäytekään ei ole mikään vaikea valmistaa. Siihen tarvitset:

180 g katkarapuja (pakaste)
1 prk kermaviiliä
1 prk smetanaa
2 rkl majoneesia
1 tl valkosipulimurskaa
2 tl kuivattua tilliä 
ripaus pippurisekoitusta
yrittisuolaa oman maun mukaan

Sulata ja valuta huolella katkaravut. Jos haluat, voit pilkkoa katkaravut pieniksi.
Sekoita keskenään kermaviili, smetana ja majoneesi.
Lisää valkosipulimurska sekä muut mausteet ja sekoita hyvin.
Lisää katkaravut ja siirrä täyte jääkaappiin maustumaan siksi aikaa kun perunat ovat uunissa.

Tarkoitukseni oli myös lisätä täytteeseen hieman sitruunamehua, mutta sitruunat unohtuivat eilen kaupaan enkä jaksanut tänään käydä kaupassa vain sitruunoiden takia. Täyte ei välttämättä kaivannut sitruunaa, mutta olisi antanut siihen sellaisen kivan pikku twistin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails