perjantai 25. helmikuuta 2011

3h + k + p

No niin, nyt voinen jo paljastaa mihin suurin osa vapaajastani on nyt helmikuussa mennyt. Tämä ehkä hieman valoittaa myös sitä, miksi täällä blogissani on ollut melko hiljaista viime aikoina.

Tammikuun alussa tein kuvakollaasin vuoden 2011 unelmista ja yksi noista unelmista oli oman kodin ostaminen. Tämä unelma toteutui jo tammikuun lopulla, kun ostin itselleni asunnon. Asunto sijaitsee vuonna 1956 rakennetussa kerrostalossa, jossa kaikki suuret remontit on tehty. Ei siis tarvitse pelätä, että putkiremppa tms. olisi edessä.

Asunto itse tosin oli siinä kunnossa, että se vaati täydellisen remontin. Kaikki pinnat (lattiat, seinät, katto, ikkunalaudat) menivät uusiksi. Katto maalattiin. Eteisen parketin ja keittiön muovimaton tilalle tuli laattalattia, muihin huoneisiin vanha parketti vaihdettiin uuteen. Seinistä revittiin vanhat tapetit ja maalattiin tofun värisiksi, tosin olohuoneen toinen päätyseinä tapetoidaan. Myös 90-luvulta oleva keittiö sai luvan lähteä ja tilalle tulee uusi. Keittiöstä laitettiin myös oviaukko työhuoneeseen umpeen ja uusi oviaukko tehtiin makuuhuoneen puolelta. Ainoa tila, joka ei remonttia tässä vaiheessa kaipaa on kylpyhuone, vaikka se ei ehkä ihan väritykseltään omaa silmää miellytäkään.

Kaikki aika, joka ei ole kulunut töissä, on kulunut tämän asuntoprojektin parissa. On tullut tehtyä materiaalivalintoja, keittiösuunnitelmia, hankintoja yms.

Alla pohjakuvat asunnosta, vasemmanpuoleinen on alkuperäinen ja oikeianpuoleisesta käy ilmi mm. oviaukkomuutokset.



























Remontin ennen ja jälkeen kuvia tuleepi, kunhan remontti on kokonaisuudessaan valmis.


Vaikka remontti ei siis ole ihan vielä valmis, pääsen kuitenkin viemään jo osan huonekaluista asuntoon tulevan viikonlopun aikana. Muuttamaan pääsen maaliskuun toisella viikolla. Can't wait!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AddThis

Related Posts with Thumbnails